Lager av Riot Blockchain och Marathon Patent Surge mitt i Bitcoin’s Bullish Movement

Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) och Marathon Patent Group (NASDAQ: MARA), två av de mycket få kryptobrytföretag som är noterade på Nasdaq-börsen upplever en kraftig ökning av sina aktiekurser som pris på bitcoin (BTC) fortsätter att rally, enligt rapporter den 10 augusti 2020.

Nasdaq-listade Bitcoin gruvföretag se grönt

Priset på Bitcoin Future har ökat med över 200 procent sedan dess lågmånader i mars, och inledde en ny känsla av entusiasm i hjärtan till „hodlers“ i flaggskeppets cryptocurrency, samtidigt som de hjälpte bitcoin gruvarbetare och relaterade företag att generera massiva vinster.

Per källor nära den senaste utvecklingen har aktiekursen för Riot Blockchain, ett NASDAQ-noterat cryptocurrency gruvdrift och distribuerat huvudboksteknologi (DLT) företaget stigit med 97 procent under de senaste 12 månaderna, medan Marathon Patent Group har ökat med en enorm 128 procent.

COVID-19-pandemin har lyckats förlängning både intresset för både detaljhandlare och institutionella investerare i bitcoin som en butik med värde- och tillgångsklass mitt i den stigande amerikanska skuldkrisen som har varit förvärrats av den globala hälsokrisen.

Ryan Watkins, bitcoinanalytiker på Messari, kommenterade i frågan och konstaterade att det är naturligt att gruvaktier växer under bitcoin-tjurkörningar eftersom „investerare prissätter på en tjurmarknad, vilket kan orsaka intäkter till ballongen.“

Crunching the Numbers

Riot Blockchain, som grundades 2000, påstår sig vara fokuserat på att bygga, stödja och driva blockchain-teknik. Företagets kryptobrytningskapacitet ligger på 357 petahash per sekund, och dess marknadsvärde är $ 142,65 miljoner.

Den 11 augusti, Riot Blockchain släpptedess finansiella resultat för andra kvartalet, 2020. I rapporten hävdar företaget att intäkterna ökade till 4,3 miljoner dollar från 3,8 miljoner dollar under samma sexmånadersperiod förra året. Dessutom har Riot avslöjat att dess gruvmarginal också ökade till 33,5 procent från 20,5 procent under andra kvartalet 2019.

Dessutom har Riot dagliga handelsvolym också upplevt en betydande stigning som steg från mindre än 5 miljoner dollar i juli till en ATH på 58 miljoner dollar i augusti.

Å andra sidan, Marathon Patent Groupgrundades 2010. Företaget hanterar en gruvkapacitet på 19 petahash per sekund. Marathons dagliga handelsvolym nådde en högsta nivå på över 225 miljoner dollar den 3 augusti.