Bitcoin en ethereum aan het eind van 2020

Het einde van het jaar nadert, en de crypto-prijspiek is nog steeds sterk. Bitcoin en Ethereum hebben zich vrij goed weten vast te houden na het bereiken van hun jaarlijkse hoogtepunten de laatste tijd, waardoor de weerstanden die daarboven staan hen niet te hard hebben kunnen duwen.

Bitcoin in de tweede helft van december
Bitcoin heeft in de afgelopen 10 dagen of zo veel aandacht getrokken, omdat de munt in deze periode een aantal keer een nieuwe recordhoogte bereikte. Oorspronkelijk bereikte het zijn oude ATH – die van 2017 – op 20.000 dollar rond 17 december. Dit niveau vertraagde het echter niet eens, want het ging in de richting van het nieuwe record van ongeveer 23.500 dollar.

De prijs werd lichtelijk afgewezen, maar het ging niet ver, uiteindelijk keerde het terug op 20 december, waardoor het weer een ATH van 24.200 dollar maakte. Opnieuw werd de prijs enigszins afgewezen, maar voor het grootste deel – het bleef dicht bij zijn ATH en de volgende weerstand.

Vandaag, 26 december, maakte de prijs nog een ATH, vlak na Kerstmis. Deze keer schommelde hij tot 24.980 dollar voordat hij door het cruciale verzet werd afgewezen voor 25.000 dollar.

Velen hebben dit gezien als het volgende grote doel van Bitcoin, sinds de mijlpaal van $20k werd bereikt.

Tot nu toe is de vraag naar de munt niet gedaald. Als er al iets is, zal het waarschijnlijk in de komende dagen toenemen. Als Bitcoin’s 12e verjaardag nadert. Bitcoin is momenteel zo groot en populair dat het niet eens de hitte voelde die XRP verbruikt nadat de Amerikaanse SEC onlangs een rechtszaak aanspande tegen de maker van de munt, Ripple.

Ondertussen, in afwachting van een ‚lawine van institutionele beleggers‘, komen er over de hele wereld Bitcoin-fondsen op, zoals het Skybridge Bitcoin Fund, dat slechts een paar dagen geleden met 25 miljoen dollar werd gelanceerd.

Hoe was het voor Ethereum in de afgelopen week?

Net als bij Bitcoin heeft Ethereum de afgelopen 10 dagen veel succes geboekt als het gaat om de prijs van de munt. De waarde van de munt is nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high, maar Ethereum gaat langzaam omhoog, en het is op dit moment niet ver van halverwege zijn ATH.

Zoals sommigen zich misschien herinneren, werd ETH ATH bereikt in het begin van 2018, en het was 1432 dollar. Ondertussen is de munt 52 weken hoog, zoals slechts een paar dagen geleden bereikt, is $673.

Toch is eind 2020 een belangrijke periode geweest voor Ethereum. De munt is erin geslaagd om Fase 0 van de ETH 2.0-lancering te starten en af te ronden, en hij is zelfs Fase 1 op 1 december begonnen.

De combinatie van de Bitcoin-rally en de grote verwachtingen van ETH 2.0 heeft ook voor veel vraag naar Ethereum gezorgd. Om nog maar te zwijgen van de DeFi-sector die eerder dit jaar op het platform van het project ontplofte, plus alle apps en slimme contracten waar het meestal mee te maken heeft.

Met andere woorden, Ethereum is een drukke blokketen geweest, en er zijn geen aanwijzingen dat dit binnenkort zal veranderen.

Tot 17 december werd de munt tegengehouden door een verzet van 600 dollar. Maar het verzet werd uiteindelijk gebroken toen BTC voorbij de $20.000 schoot. Sindsdien probeerde Ethereum vooral $700 te bereiken, hoewel het nooit ver voorbij $650 kwam. Het grootste deel van de laatste week schommelde het tussen $600 en $650, en op dit moment lijkt het erop dat de prijs van Ethereum zich voorbereidt op een nieuwe poging om de weerstand te overwinnen.

Wat te verwachten van Bitcoin And Ethereum In Days To Come?

Zoals gebruikelijk bij rally’s is Bitcoin de munt die de markt leidt. Hoewel Ethereum zeker zijn eigen redenen heeft om onafhankelijk te groeien, lijkt het Bitcoin te volgen.

Bitcoin zelf zag historisch gezien zijn prijshandel zijwaarts in de week tussen Kerstmis en Oud en Nieuw, waarbij de prijs in januari van het volgende jaar weer aantrok.

Natuurlijk is dit misschien niet het patroon dat de munt dit jaar zal volgen – naarmate de adoptie en de vraag naar Bitcoin groeien, blijven de regels van het spel evolueren en veranderen, net als de munten zelf.

Bitcoin lijkt op dit moment op een interessante plaats te zijn, met zijn nieuwste ATH slechts $20 verwijderd van een psychologisch niveau van $25k. Als dit niveau bereikt en overschreden wordt, is het niet te zeggen hoe hoog de Bitcoin zou kunnen gaan.

Bitcoin 2021 Prijsvoorspelling
CEX.io uitvoerend directeur, Konstantin Anissimov, gaf onlangs zijn voorspelling voor de toekomst door te stellen dat „het voorraad-naar-stroommodel uiterst nauwkeurig is geweest in het anticiperen op de toekomstige prijsactie van Bitcoin als direct gevolg van de aanbodschok die het ondervindt na elke halvering.

Op basis van deze fundamentele indicator is de schaarste van BTC sterk gecorreleerd met de waarde van het netwerk. Aangezien het productietempo van deze cryptocentrische munt in augustus tot 328.500 nieuwe munten per jaar daalde, wordt verwacht dat een dergelijke aanzienlijke verlaging ernstige gevolgen zal hebben voor de prijzen. Inderdaad, de voorraad van Bitcoin is verdubbeld en de verwachte marktwaarde kan met 10x stijgen als de geschiedenis zich herhaalt, wat zich vertaalt in een $50.000 Bitcoin tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021.

Gezien de toenemende vraag van institutionele beleggers die zich tegen de inflatie willen indekken, kan het vlaggenschip van de cryptocrisis binnen enkele maanden na het bereiken van zo’n mijlpaal in prijs verdubbelen, waardoor het eind 2021 meer dan $90.000 zal bedragen“.